Maatwerk

Fysiotherapie Mariëlle Smeets levert maatwerk.
Niemand is hetzelfde. Elk behandelplan wordt individueel opgesteld. Er bestaan verschillende mogelijkheden om het doel te bereiken. Samen wordt bekeken wat de meest praktische en best haalbare manier is.

Voordat er überhaupt met een behandeling wordt gestart, brengen we eerst een aantal zaken in kaart.

Te starten met uw NAW gegevens, verzekeringsgegevens. Als dat allemaal is ingevoerd, dan gaan we starten met de intake.

Hier wordt uw hulpvraag, ziekte geschiedenis,  doelstellingen en de uitkomst van het benodigde functieonderzoek in kaart gebracht. Aan de hand van de conclusie zullen we samen gaan bekijken welke interventie ingezet dient te worden. Mocht er tijdens de intake en/ of onderzoek een niet pluis situatie zijn, dan sturen wij u terug naar de huisarts met een briefje, zodat er mogelijk verder aanvullend onderzoek gedaan kan worden.

Bewegingstherapie:

Dit is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Doel hiervan kan zijn het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, het vergroten van spierkracht en conditie, het aanleren van een betere houding, een beter evenwicht of een betere ademhalingstechniek en het leren ontspannen. Voor een goed resultaat is thuis oefenen essentieel. De bewegingstherapie en / of revalidatie kan bestaan uit oefenen met apparaten, oefenen met losse gewichten, als ook back to basic grondoefeningen. Dit geheel afhankelijk van de te behandelen klacht.

Fysiotherapie Mariëlle Smeets is gespecialiseerd in de revalidatietherapie.

Massage / mobilisaties:

Dit is al eeuwen een hulpmiddel tegen pijn. Doel van massage is, naast pijn dempen, het bevorderen van de bloedsomloop in de weefsels, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de beweeglijkheid.

Taping

Bij gewrichtsklachten is het mogelijk om te tapen, dit kan zijn om een gewricht te immobiliseren doordat er bijvoorbeeld sprake is van een behoorlijke verstuiking. Dit wordt veelal gedaan middels klassieke tape technieken. (de tape is in de regel niet rekbaar en fixeert )

Tape kan ook ter ondersteuning van spieren, gewrichten, lymfe, huid gebruikt worden, hiervoor wordt in de praktijk  gebruik gemaakt van kinesio/ medical taping tape.

De tape is erg rekbaar (vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid). En afhankelijk van de hoeveelheid rek kun je specifieke structuren goed onder steunen. (www.fysiotape.nl)

Manueel therapie.

Dit wordt binnen de praktijk uitgevoerd door partner Jules Lejeune

Huisbezoek.

Indien u zelf niet in staat bent om naar de praktijk te komen, dan kom ik graag naar u toe. Op het moment dat de fysieke gesteldheid het toe laat om weer naar de praktijk te komen, dan worden daar de vervolg afspraken gemaakt

Door begeleiding van Fysiotherapie Mariëlle Smeets weer Actief in Balans!