Marielle Smeets en Ronde van Wolder 2013

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Fysiotherapie Marielle Smeets willen we toch wat terugdoen voor de gemeenschap. Daar ons motto “actief in balans” is, hebben we samen met de organisatie van de ronder van Wolder het volgende bedacht:

De KNWU-wedstrijden tijdens de Ronde van Wolder op 30 juni  2013 zullen verreden worden als de Grote Prijs Fysio Smeets

 

 

Op 29 juni en 30 juni is Wolder ‘the place to be’ voor iedereen die van sport en gezelligheid houdt. Het kerkplein in Wolder is dan het kloppend hart van het prachtige parcours van de Ronde van Wolder, de oudste wielerwedstrijd van Maastricht!

meer info op de website van de Ronde van Wolder

De McKenzie methode

Wat is dat? De Mechanische Diagnose en Therapie voor a-specifieke rugklachten is in de jaren vijftig ontwikkeld door Robin McKenzie, OBE, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug-en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is. Dit feit leidt heden ten dage tot grote verwarring in de medische wereld. Men is naarstig op zoek naar de pathologisch – anatomische verklaring van één van de meest frequent voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Het zijn deze a-specifieke rug-en nekklachten waar het McKenzie Concept zich mee bezig houdt.

Zowel voor diagnose als therapie gebruikt McKenzie echter geen pathologisch-anatomisch model maar een ander classificatie model, gebaseerd op de symptomatologie van de patiënt. Bepaal welke mechanische factoren van invloed zijn op het klachten patroon van de patiënt en stel daarna vast welke oefeningen en adviezen voor het dagelijks leven van de patiënt gegeven kunnen worden. Doel van deze benaderingswijze is de patiënt onafhankelijk van therapie en therapeut te maken, en de kans op recidieven aanzienlijk te verkleinen.

De zelfwerkzaamheid van de patiënt staat hierbij centraal. De McKenzie therapie is grotendeels “hands-off” voor de therapeut. Slechts indien de patiënt het niet meer alleen kan, zal de therapeut gerichte therapeutische technieken gebruiken.